Когато животът се променя…

блог автор статии

Aвтор: Мария Стефанова

Когато животът се променя

Когато животът се променя…

Животът е много непредсказуемо нещо. Правиш си планове, чертаеш цели, рисуваш мечти. Но точно тогава всичко това се сгромолясва със силата на шоков трус и рязко разбалансира не само плановете ти, но и теб самия/самата. 

Това съм аз! Тотално разбалансираната

Започвам 2024 година като един нов живот. Живот, в който не просто се налага, а е вече крайно време да порастна. Защото, случи се така, че на 38 години, аз все още съм едно малко трепетливо момиченце, което изпитва страх, несигурност, неувереност, липса на себеуважение и себеобич. Едно малко момиченце, което се крие в тялото на жена, от която все пак се очаква, че ще бъде достатъчно смела, силна, уверена, самоуважаваща и се самообичаща се.

НО НЕ БИ

Няма да изброявам причините, поради които се стигна до всичко това. Те не са работа на никого, освен на мен самата и още няколко души. Да кажем само, че след години борба, болезнена агония и безцелно и безрезултатно лутане, най-накрая знам къде се счупих. И сега от мен зависи не само да се залепя, а да сглобя всяко парченце, да го монтирам здраво и да му дам обичта, от която има нужда, за да не се счупи отново.

В следващите месеци за мен предстои много силна емоционална битка, за която се подготвям усилено от известно време. Защото ще бъде трудно, но няма да бъде невъзможно. В следващите месеци предстои не да намеря себе си, а да помогна на себе си да изплувам от дълбоката кал, в която бях затънала и да се върна към онова щастливото и жизнерадостно момиче, което някога бях. И всъщност не момиче. А вече жена! 

В следващите няколко месеца ще порастна значително. Процесът вече е стартирал и връщане назад няма.

Това ще доведе до огромни промени, които неминуемо ще засегнат социалните ми мрежи.

Винаги съм била част от тях. Още от зората на Инстаграм. Преминала съм през много състояния, през много акаунти, превърнах социалните си мрежи в своя работа и продължавам и до днес да се подвизавам там, където ме влече вдъхновението.

Социалните мрежи за мен винаги са били място за спонтанно съдържание, за внезапно вдъхновение, никога не съм правила стратегии, никога не съм публикувала по график и не съм следила статистики. Никога не съм използвала прийоми, с които да привличам интереса на аудиторията към себе си. Намирам всякакви такива неща за доста дразнещи и ги определям като пълна загуба на идентичност. Но не съдя никого, избрал този път! В социалните мрежи има място за всички.

Има място и за ВДЪХНОВЕНИЕ

И това е основната промяна, която ще настъпи в моите социални мрежи. Отново без да следвам графици или трендове, оттук насетне, съдържанието, което ще публикувам ще бъде свързано изцяло с това 

  • да намеря начин да те вдъхновя
  • да те побутна леко 
  • да те мотивирам
  • да те накарам да се погрижиш за себе си
  • да те накарам да поставиш себе си на първо място
  • да ти покажа, че когато ти си на първо място, всичко останало се подрежда

Като майка на две прекрасни момичета, моята мисия в социалните мрежи ще бъда да покажа, че те могат да бъдат позитивно място, да имат позитивно влияние върху хората, че могат да помагат и мотивират, а не само да подкопават самочувствието и самоувереността ти.

Не искам да задавам конкретна тематика, която ще споделям като постове, защото аз няма да загубя идентичността си (отново). Съдържанието, което публикувам ще продължава да бъде спонтанно и моментно вдъхновено, и на първо място – разнообразно. Красивите снимки винаги ще са моята любима част в Инстаграм и не рядко ще споделям такива (които аз смятам за красиви хахаха). Но наред с това чисто визуално акаунтът ще претърпи промяна и ще предлага по-достъпно съдържание.

  • себеобич
  • вяра в себе си
  • вдъхновение
  • утвърждения
  • за силата ма мисълта

Това са основните теми, по които ще си говорим в блога и в социалните ми мрежи. И макар всичко това да бъде вдъхновено от личния ми опит и живот, то далеч тематиките няма да са свързани с личния ми живот. Затова той се нарича личен. 

И ще завърша този пост именно с това:

Не си правете изводи за живота на някого от това, което виждате в социалните мрежи. В 90% от случаите, той няма нищо общо с красивите, добре режисирани моменти, които масово се публикуват. Животът е низ от радости и тегоби, всеки ден е изпълнен с изключително много събития – позитивни и негативни. Това, което всеки от нас вижда в социалните мрежи е само една много малка частица от ежедневието на един човек. Той е избрал да сподели това, което споделя, защото е преценил, че има стойност – за него и за вас. Уважавайте личното пространство на хората! Бъдете позитивната промяна, от която така отчаяно се нуждае човечеството. 

За 2024 година пожелавам и на себе си, и на близките си и теб, която/който четеш тези редове – БЕЗГРАНИЧНО ЗДРАВЕ, широки усмивки, светлина и топлина. Нека бъдем по-добри! Нека спрем да завиждаме на близки и далечни познати. Нека спрем да позволяваме на негативната енергия да ни владее и да спрем да я разпространяваме.

Нека заедно благодарим за всичко (всички), което имаме, за всичко (всички), което сме загубили, за това, което ни е останало и това, което ще създадем.

Аз благодаря! И изпращам само любов и красива позитивна енергия към всеки, който има нужда от нея!

Shopping Cart

Privacy Preference Center

Scroll to Top