За края на една година и надеждата за следващата

блог автор статии

Aвтор: Мария Стефанова

обратно към блогването

Никога, не съм била от хората, които правят равносметка в края на годината. Обикновено го правя преди рождения си ден и като цяло не инвестирам особено много време и мисли. Казвам едно голямо 

БЛАГОДАРЯ

За всички неща, които са се случили и след това отгръщам новата страница. Тази година обаче е различна. Тази година започвам в равносметките от рано. Всяка вечер в последните няколко дни обмислям и премислям, извършвам анализи. Действам на мисловно равнище, с думи, че и с цифри.

Тази година ми даде много и ми взе много.

Няма да изпадам в подробности. Но животът така или иначе си продължава и е време да приема, че 

НИЩО НЕ СЕ СЛУЧВА СЛУЧАЙНО!

Този сайт е едно от нещата, които се случиха миналата година. Една сбъдната мечта, която беше на път а-ха, да изоставя. НО НЕ!

Изправям се с всичката сила срещу вятъра и цялата негативна енергия, която изпи буквално живеца от мен през 2023 година. Обръщам се назад и поглеждам с по-трезв поглед. Отгръщам нова глава в живота си.

И казвам отново, 

ЗДРАВЕЙ, БЛОГОСФЕРА! Аз се завърнах!

Това, което осъзнах в пълна сила през тази година е колко много ми липсваше това пространство. И по-точно колко много ми липсваше писането. В последните няколко седмици обаче усещам поривите на вдъхновението, които се завръщат на талази. Идват като прилив, изчезват като отлив. Но все по-често. А това значи само едно – ИСКАМ ДА ПИША.

Искам да изразявам себе си чрез думи, така както съм го правила винаги и не мога повече да се съпротивлявам с желанията на душата си. И не искам.

Не съм регулярния блогър, който хората са свикнали да виждат. Не съм регулярния инфлуенсър, който залива интернет пространството с полезни или не толкова полезни съвети, а понякога с ненужни. Аз съм една жена, на 38 години, която открива наново себе си.  В една необятна Вселена, в която неусетно се загуби в последните години.

2023 ГОДИНА СИ ОТИВА, 

А с нея си отива и моето изгубено аз.

2024 година е година, в която ще живея с надежда и манифестации.

2024 година е година, в която ще се уча. 

2024 година е година, в която ще слушам себе си!

И говоря в сегашно, а не в бъдеще време, защото не искам да отправям желания за бъдещето, а да променям настоящето.

Остават няколко последни дни от 2023 година, в които вълшебството на Коледа ме държи на повърхността, но това вълшебство ще пренеса в 2024 година чрез много работа, упоритост и неспирно усърдие. 

Защото 

МЕЧТИТЕ СА НЕВЕРОЯТНО НЕЩО, 

Но просто мечти, които без труд и воля, никога не се сбъдват. 

През 2024 година МЕЧТИТЕ ще се превърнат в МОИ ЦЕЛИ.

2024 година е годината,  в която откривам себе си, своето старо АЗ и този блог е първото, което ще възродя. 

Нека този пост да бъде едно важно напомняне за теб, която/който четеш тези редове:

Животът е низ от добро и лошо; от загуби и победи; от лутане и намиране; от усмивки и сълзи. И това е нещото, което прави всички ни хора. 

Социалните мрежи са това, което ни показва една прекалено розова и тотално небалансирана Вселена, в която всеки е усмихнат, успешен и сбъдващ мечти. Но малцина са тези, които разбират, че зад всичко това стои ТРУД, ЛЮБОВ и много ЖЕЛАНИЕ. 

Ако си загубен/а, не виждаш смисъл, търсиш подкрепа, не намираш сили да се изправяш пред предизвикателствата на деня – не си сам/а. 

Аз съм ти! 

Но ти обещавам, всичко, което търсиш е в теб и в никой друг. Погледни към себе си, усмихни се, дай си любов и просто си кажи: АЗ МОГА!

Защото аз знам, че всеки от нас МОЖЕ! 

Shopping Cart

Privacy Preference Center

Scroll to Top